Dagblad010 | Het is wéér mis in ouderencomplex De Kulk
mainImage

Het is wéér mis in ouderencomplex De Kulk

Links: raadslid Van Elck.
14 juni 2021, 22:00 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Het is weer helemaal mis in de Kulk. De bewoners van het ouderencomplex in Hoogvliet worden opnieuw geconfronteerd met drugsverslaafden en dealers. Nu zelfs al in de lift. Bovendien hebben ze raadslid Van Elck van Leefbaar Rotterdam laten weten dat in het complex ook weer mensen met grote en diverse problematiek gehuisvest zijn. Ze hebben alweer diverse keren zakjes met pillen aangetroffen in de gang en voelen zich niet veilig.

‘’Veel ouderen durven na 18.00 uur hun woning zelfs niet meer uit en geven aan dat de vraag niet is of er weer een incident gebeurt, maar wanneer’’, zegt Van Elck. ‘’Ik ben ziedend’’ voegt hij eraan toe. ‘’Hoe kan het in hemelsnaam bestaan dat ouderen in dit complex na alles wat zij meegemaakt hebben wéér geconfronteerd worden met overlast. Ik kan er werkelijk waar niet bij dat dit college deze ouderen zo in de kou laat staan.’’

Al twee keer eerder stelde Leefbaar Rotterdam schfriftelijke vragen aan het stadsbestuur over overlast in en rondom dit ouderencomplex. De laatste keer een aantal weken vóór de steekpartij waarbij een cliënt van Pameijer een 62-jarige man doodstak.