Het perse in Rotterdam wonen is ouderwets

4 July 2018, 00:29 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op stevig aandringen van met name de scheidende Leefbaar-wethouder Joost Eerdmans heeft kandidaat-wethouder Bert Wijbenga van Handhaving, Buitenruimte en Integratie  de adviesraad van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laten weten dat hij zijn adviesfunctie opzegt. Wijbenga had tot het laatste toe getwijfeld in de hoop raadsleden te kunnen overtuigen dat ‘’zo’n lijntje naar het COA handig is’’, maar daar dacht Eerdmans anders over.

Het per se in de stad moeten wonen waarvan je wethouder dan wel raadslid wilt worden was in het geval van de andere VVD-wethouder Bas Kurvers een walk-over. Hij woont nu nog met zijn gezin in Sliedrecht, maar beloofde binnen een jaar naar Rotterdam te verhuizen. Michel Strauss van de CH/SGP is dit mogelijk alleen van plan als hij een conflicterende tweede baan heeft gevonden. Hij is deeltijdwethouder en gaat behoorlijk in salaris achteruit. Daar pas geen dure verhuizing bij.

‘’Ik snapte dat Eerdmans er fel op was’’, verklaarde desgevraagd Dagblad010-stadswacht drs. Sjors van Maurik. ‘’Hij heeft immers al een paar keer zijn boeltje moeten pakken. Maar het wordt wel tijd dat ook met deze regel iets moderner wordt omgesprongen. Capelle is gewoon een slaapstad van Rotterdam en zo zijn er rond de stad nog wel twintig. Ik vind zelfs dat Sliedrecht daar onder valt. Als je in Rotterdam werkt of in Rotterdam geboren bent of aantoonbaar bij die stad betrokken bent, is het niet meer van deze tijd om dan spastisch te gaan doen over het er moeten wonen. Tijden veranderen. Je zou misschien alleen voor een burgemeester kunnen eisen, maar die heeft in de meeste gevallen ook een burgermeesterwoning.’’