Hoge energierekening? Bel: raadslid Theo

5 January 2023, 06:05 uur
Politiek
mainImage

De SP is sinds kort de landelijke Meldlijn hoge energierekening gestart. Met deze Meldlijn verzamelt de diep rode partij van Rotterdam meldingen van mensen die de energierekening niet meer kunnen betalen. Daarnaast wil de SP weten of het ingevoerde prijsplafond voldoende oplossing biedt.

Mensen kunnen telefonisch hun verhaal kwijt door te bellen met 0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn De meldingen zal de SP gebruiken om problemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer en gemeenteraden. Waar actie nodig is, zal de SP zich samen met mensen voor oplossingen inzetten.

Fractievoorzitter SP Rotterdam Theo Coşkun: “Terwijl het kabinet miljardensubsidies aan commerciële energiebedrijven geeft die torenhoge winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen.” Met de Meldlijn hoge energierekening wil ook hij nog beter in kaart brengen wat er bij mensen thuis speelt en of het prijsplafond voor energie mensen helpt.

De Meldlijn hoge energierekening is op werkdagen tussen 19.00 uur en 20.00 uur gratis te bellen op 0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn.