Dagblad010 | Hoop op nieuwe aannemer voor Grasbuurt

Hoop op nieuwe aannemer voor Grasbuurt

mainImage

door Claire Poel

De Grasbuurt in Prins Alexander maakt zich zorgen over hun opengebroken straten. Na het faillissement van de aannemer liggen de werkzaamheden aan het riool stil en is de bereikbaarheid van de buurt beperkt. Leefbaar Rotterdam stelde vandaag in de raad vragen aan wethouder Wijbenga (handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven) over de vertragingen.

“Zo’n groot werk geeft ongemak.” geeft de wethouder toe. “Maar omdat we het samen doen met bedrijven als Stedin en Evides hoeven we dit maar één keer in de dertig jaar te doen. Desalniettemin is het vervelend dat er nu zo’n vertraging is.”

Wie de rioolwerkzaamheden in de Grasbuurt gaat afmaken is nog niet duidelijk, maar de wethouder heeft goede hoop dat er een nieuwe aannemer in het gat zal springen. “Dat is het gewenste scenario,” zegt de wethouder. “Maar als het nog heel lang duurt moeten we, in het meest ongewenste scenario, de straat weer dichtgooien.”

Benvenido van Schaik (Leefbaar) bewapent zich in het debat met foto’s die hem toegestuurd zijn door bewoners van de buurt. Op de foto’s zijn wonden te zien, opgelopen aan een val door de opengebroken straat. De beelden worden door de wethouder weggewuifd, tot groot ongenoegen van de raad. Wethouder Wijbenga reageert vervolgens toch nog op de foto’s: “Iedereen die schade heeft door deze situatie kan dat op het 06-nummer dat we verstrekt hebben melden. Dan gaan we kijken wie ervoor verantwoordelijk is en hoe we het oplossen.”

Ondanks de kritiek van de bewoners en raadsleden, wil Tjalling Vonk (ChristenUnie-SGP) ook een compliment namens de bewoners overbrengen. Binnen 24 uur van het faillissement van de aannemer was er al een brief verspreid onder de bewoners met daarin informatie over de situatie en een telefoonnummer dat zij kunnen bellen met vragen en klachten.

 “We gaan ons best doen om met zo min mogelijk extra kosten, zo snel mogelijk, de afgesproken kwaliteit te leveren,” sluit wethouder Wijbenga het debat af.