mainImage

Illegalen kunnen QR-code krijgen: Leefbaar en 50Plus boos

25 november 2021, 11:52 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Alle ongedocumenteerden die zich in Rotterdam ophouden kunnen worden gevaccineerd en een QR-code krijgen. Het verzoek van de Rotterdamse fracties van GroenLinks, SP, CU-SGP en Denk had niet eens via een debat in de gemeenteraad ingediend te hoeven worden, want het gebeurt al, zei burgemeester Aboutaleb. Hij zei het met trots en herinnerde de raadsleden eraan dat Rotterdam als enige maritieme stad die gezondheidsservice ook verstrekt aan zeelui. Logisch en vanzelfsprekend, vond hij.

Dat vond Leefbaar Rotterdam niet. We moeten illegalen maar op één manier helpen en dat is om hen te wijzen waar de uitgang is van dit land. Raadslid Van Elck noemde het feit dat Rotterdam de QR-code voor ongedocumenteerden alweer geregeld had een bevestiging van de schimmigheid rond hun aanwezigheid.

Van Elck kreeg in zijn bezwaar steun van 50Plus. ‘’Laten we ons eerst gaan inzetten voor ouderen die wel in groten getale gevaccineerd zijn, maar geen super moderne smartphones hebben en dus geweerd gaan worden in hun buurthuisje, in hun hoekje in de bibliotheek omdat ze hun QR code niet flitsend genoeg digitaal kunnen tonen. Illegalen zijn zoals het woord het al zegt illegaal in ons land en horen dus niet direct de hoogste prioriteit van de overheid te krijgen.’’

Dat vonden de beschermende linkse partijen niet.


Foto: Digitaal Dagblad