Jongeren Ouderen Unie: wegvallen tramhaltes is onderschat probleem

3 April 2024, 16:13 uur
Politiek
mainImage
ANP

Ellen Verkoelen, de fractievoorzitter van de Jongeren Ouderen Unie in Rotterdam (voorheen 50Plus), is blij dat ook de wijkraden van Kralingen en het Oude Noorden inzien dat de vervoersplannen van de RET erg uitgaan van frequentie en reizigersaantallen maar minder aandacht hebben voor de bereikbaarheid van belangrijke voorzieningen voor ouderen en mindervalide mensen.

In het oude Noorden verdwijnt volgend jaar de tram uit de Zaagmolenstraat, maar dat heeft als consequentie dat er een grote afstand gaan komen tussen de tram-/bushaltes. In de Zaagmolenstraat vervalt de tramhalte Zwaanshals en in de Benthuizerstraat vervalt de halte Benthuizerstraat. Gebruikers van het OV in deze straat moeten nu grotere afstanden afleggen en zijn afhankelijk, zoals nu voorgesteld, van de tram op de Bergweg, bus 38 en tram 7 op de Linker Rottekade. Voor minder-validen en ouderen is het wegvallen van deze 2 haltes een groot probleem. Om dit te ondervangen wil men een buurtbus ingezet zien.

‘’Ik kan me voorstellen dat de wijkraad van het Oude Noorden blij is dat de tram uit deze straat verdwijnt. In de jaren zestig en zeventig was de combinatie met auto’s en fietsers nog wel te behappen, maar het wordt er inderdaad steeds gevaarlijker. Maar aan de andere kant moet er wel een oplossing voor ouderen en mindervaliden komen, want het wegvallen van haltes is een onderschat probleem’’, aldus Verkoelen. De wijkraad Ouden Noorden heeft een buurtbus als vervangen idee.

Verkoelen is ook happy met het voorstel van de wijkraad Kralingen om bij vormgeving van lijn 50 de bereikbaarheid van het serviceflat het Termaathuis niet vergeten wordt.