Jorien van den Herik voegt zich bij 50PLUS-notabelen

5 March 2022, 19:47 uur
Politiek , Rotterdam & Regio
mainImage
V.l.n.r.: Jet Valk, Hennie van Schaik, Dries Mosch, Ellen Verkoelen en Jorien van den Herik

De oud Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik (1992-2007) heeft zich zaterdag op de markt in het centrum van Rotterdam bij alle 50PLUS-notabelen gevoegd om campagne te voeren voor lijsttrekker Ellen Verkoelen. Van den Herik is lijstduwer van het Rotterdamse 50PLUS, deelde folders en fleecedekens uit en ging in gesprek met de Rotterdamse marktbezoekers over het dagthema: de AOW.

Net als de raadsveteranen Dries Mosch, Hennie van Schaik en Sjef Siemons, was ook de landelijke top van de ouderenpartij van de partij op de markt, alsmede Wilma Berkhout, de voorzitter van de ledenraad van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen. 50PLUS Rotterdam voerde onder aanvoering van hun ijverige fractievoorzitter Verkoelen actie tegen de door de nieuwe regering voorgestelde plannen om de hoogte van de AOW niet langer te koppelen aan het minimumloon.

De reden van het uitdelen van fleecedekens? Ze staan symbool voor warmte. ‘’Ouderen hebben het al heel erg zwaar in deze wintertijd. Nu is er ook nog energie-armoede. Op deze manier laten we zien dat ouderen in de kou komen te zitten door de niet toereikende AOW’’, aldus Verkoelen. Volgende week is de caravan opnieuw op de markt. Morgen (zondag) is Jorien van den Herik te gast bij het MAX-radioprogramma De Perstribune (12:00-14:00 uur).