Kadootje voor Rotterdamse fietsactivist Jeroen Postma

17 September 2023, 23:49 uur
Politiek
mainImage
Oude V&D-gebouw

De oostelijke fietsroute door het centrum (Couwenburg, Haagseveer en Westewagenstraat tot aan de Boompjes) gaat aansluiten op de nieuwe fietsenstalling van de Beurs in het voormalige pand van Vroom en Dreesmann, die in 2024 in gebruik wordt genomen.  

Verkeerswethouder Karremans (VVD) vervult hiermee een oude wens van GroenLinks, die nog door het inmiddels met de  noorderzon vertrokken raadslid Jeroen Postma is ingebracht. Daar viel ook de voltooide herinrichting van Westewagenstraat onder. Zo is er voldoende ruimte voor de fietser toegevoegd door het aanbrengen van fietsstroken. Op deze manier sluit de inrichting ook aan bij de overige straten van de fietsroute. Tot slot is de entree van de fietsenstalling op hetzelfde niveau als de straat. Op deze manier is het voorfietsers makkelijk en uitnodigend om gebruik te maken van de nieuwe fietsenstalling.

De fiets wordt stapje voor stapje het enige nog geaccepteerde vervoersmiddel in het centrum van de stad. Daar doet de VVD net zo hard aan mee als voorheen GroenLinks. D66 applaudisseert en de autopartijen Leefbaar en Denk hebben het nakijken. Jeroen Postma is ook de bedenker van de 30 km-snelheid in de stad en verder anti-luchthaven-activist.