Dagblad010 | Karremans blijkt winnaar bij studenten

Karremans blijkt winnaar bij studenten

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

VVD-lijsttrekker Vincent Karremans blijkt bij natelling de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen bij stembureau 242. De EUR-alumnus en RSC-reünist behaalde in zijn eentje bijna een kwart van alle stemmen in de C-hal op campus Woudestein, zijn partij meer dan een derde.

Bij de landelijke verkiezingen vorig jaar legde de VVD nog een nek-aan-nekrace af tegen D66. Met Karremans is de partij – volgens het Erasmus Magazine - nu veruit de grootste op de campus. Van de 970 uitgebrachte stemmen gingen er 345 naar de VVD. Tijdens de landelijke verkiezingen koos een op de drie stemmers op Woudestein voor D66. Nu is dat minder dan een kwart.

Opvallend genoeg is de populairste D66‘er onder stemmers op de campus niet lijsttrekker Saïd Kasmi, maar de nummer twee Chantal Zeegers. Zeegers heeft net als Karremans een verleden op de Erasmus Universiteit én in het Rotterdamse studentenleven: ze studeerde Maatschappijgeschiedenis en was bestuurslid van SSR-R.

Alleen het U-Buntu Connected Front en Jezus Leeft hadden pech bij de stembus op Woudestein: niemand kleurde een vakje op hun lijsten rood.

Hoewel er een landelijk vergrootglas lag op polarisatie in de lokale politiek en hoe partijen als NIDA, DENK en de PVV zouden scoren in Rotterdam, stemde er op de campus bijna niemand op ze. Negen mensen stemden NIDA, vijf kozen er voor DENK, en de PVV kon slechts op twee aanhangers rekenen. Leefbaar Rotterdam daarentegen kreeg wel veel steun op de campus: 66 mensen stemden op Eerdmans en kornuiten.


Foto: Digitaal Dagblad