Dagblad010 | Karremans (VVD) blij met plannen: meer geld voor veiligheid
mainImage

Karremans (VVD) blij met plannen: meer geld voor veiligheid

9 juni 2021, 16:21 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws

Fractievoorzitter Vincent Karremans van coalitiepartij VVD is blij met de gepresenteerde plannen door het college van B&W. Dat maakte woensdag bekend 114 miljoen euro uit te willen trekken om de stad ook na de coronacrisis een forse impuls te willen geven. De VVD'er kijkt met name uit naar de geplande verbetering van de veiligheid en vergroening.

“Rotterdammers willen bovenal een veiligere stad waar je veilig op straat kunt lopen, maar ook een groene en mooie stad die ons veel te bieden heeft. Daarom trekken we het komend jaar 114 miljoen extra uit. Door dit extra geld voor de zeven groene stadsprojecten, gaat Rotterdam van grijs naar groen”, zegt Karremans. Daarnaast wordt er fors geïnvesteerd in behoud van banen en het stug doorbouwen van woningen. 

Misdaad mag niet lonen

“Criminaliteit blijft nog steeds een bizar groot probleem. Het loont om crimineel te zijn. Zo simpel is het. En dat kan niet”, stelt Karremans. Daarom gaat er een flinke schep bovenop: 1,4 miljoen extra naar veiligheid. Zo worden handhavers getraind in het beter herkennen van verborgen criminaliteit en het uitwisselen van informatie op plekken zoals de Spaanse Polder, Delfshaven en de Beijerlandselaan. Eerder pleitte Karremans al voor het op korte termijn organiseren van preventief fouilleren en patseraanpakacties. “Je mag in deze stad nooit wegkomen met crimineel gedrag”.

Groene kroonjuwelen

Voor de zeven stadsprojecten, waaronder het Rijnhavenkwartier en Park Maashaven, wordt meer geld uitgetrokken. “De zeven groene stadsprojecten zijn de nieuwe kroonjuwelen van Rotterdam. We maken de stad veel groener en vetter, zonder de lasten te verhogen”, stelt hij. Op grote schaal worden beton en steen vervangen door bomen en parken. En niet alleen in Kralingen en het centrum, maar ook in Oost en op Zuid. 

Bouwen voor de starter

Met het vrijmaken van 6 miljoen euro voor Rotterdamse startersleningen zorgt wethouder Kurvers volgens de VVD voor een eerlijkere kans voor starters om in onze mooie stad te kunnen blijven wonen. Daarnaast wordt er 1,5 miljoen uitgegeven om foute pandjesbazen aan te pakken. “Maar er is meer nodig, er zijn veel meer huizen nodig om die starters hier te houden”, vervolgt Karremans. Voor de bouw van die broodnodige huizen wordt 3,2 miljoen euro extra uitgegeven. Het komende jaar wordt fors geïnvesteerd in grote woningbouwoperaties en het ombouwen van winkel- en kantoorpanden tot woningen.