Dagblad010 | Kees Jonker vervangt SP-raadslid Cicek in Rotterdam
mainImage

Kees Jonker vervangt SP-raadslid Cicek in Rotterdam

Links: Cicek (boven) en Soares (onder). Rechts: Kees Jonker
3 oktober 2020, 14:50 uur
Politiek

De 64-jarige journalist Kees Jonker wordt zo goed als zeker voor vier maanden de opvolger van raadslid Taylan Cicek bij de SP in Rotterdam. Hij zal – na goedkeuring van de griffie – tijdens de eerstkomende raadsvergadering op 15 oktober worden beëdigd. Jonker was jarenlang verslaggever bij het Rotterdams Nieuwblad, en nu online publisher en columnist van onder meer kjonkerblogspot en Dagblad010 met als specialisatie bouwen en wonen.

Jonker vervangt Cicek, die vorige maand zijn nek brak bij een verjaardagsfeestje van zijn zoontje. Hij ging ondersteboven aan een doellat hangen, die vervolgens brak. Zijn revalidatie is in volle gang. Als hij fit is keert hij per 1 februari 2021 terug in de Raad.

Binnen de verkiezingsrichtlijnen zou de opengevallen plaats officieel toehoren aan oud fractievoorzitter Leo de Kleijn. Maar hij heeft inmiddels laten weten daarvan geen gebruik te zullen maken. Na hem was de eerstvolgende kandidaat Luiza Soares, maar ook zij heeft geen belangstelling. Dit laatste tot grote geruststelling van de SP, want Soares is inmiddels lid van Denk. Als zij ja zou hebben gezegd (en De Kleijn in dat geval niet de reddende hand zou hebben toegestoken) zou Denk in plaats van vier zelfs vijf vertegenwoordigers in de Rotterdamse Raad hebben gehad.

Soares woont en werkt inmiddels in Brussel en heeft fractievoorzitter Aart van Zevenbergen laten weten niet beschikbaar te zijn. De Kleijn en Soares moeten hun nee nog wel schriftelijk bevestigen aan de Griffie.