Dagblad010 | Keurmerk 'sociaal incasseren' in Rotterdam moet breder
mainImage

Keurmerk 'sociaal incasseren' in Rotterdam moet breder

18 oktober 2020, 11:26 uur
Politiek

Raadslid Tjalling Vonk van de CU-SGP heeft zijn geloofsgenoot en wethouder Michel Grauss gevraagd om ook voor de gemeente Rotterdam met een keurmerk ‘sociaal incasseren’ op de markt te komen en daarmee het voorbeeld te volgen van het Rotterdamse incassobureau Faircasso en te kijken naar het succes van Havensteder dat op 30 september het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.

‘’De huidige incassopraktijk houdt namelijk nog onvoldoende rekening met de situatie waarin de mensen zich bevinden’’, vindt Vonk. ‘’Men moet zich houden aan de landelijke kaders en mensen niet nog verder in het schuldenmoeras duwen. De overheid moet bij hun eigen incassopraktijk het goede voorbeeld geven en incasso-cowboys hard aanpakken.’’

Warm Rotterdam nam dit appèl reeds over op maatschappelijke initiatief van de Pauluskerk. ‘’Maar hoe gaat de gemeente Rotterdam meer bedrijven, zoals Evides, zorgverzekeraars en de andere woningbouwcorporaties stimuleren om de principes van sociaal incasseren over te nemen?’’, vraagt Vonk aan Grauss.


Foto: Pixabay