Dagblad010 | Kritiek op toiletmotie: Moet dat op de agenda gemeenteraad?
mainImage

Kritiek op toiletmotie: Moet dat op de agenda gemeenteraad?

10 april 2021, 06:10 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws

Het stadhuis krijgt menstruatieproducten op de damestoiletten. Raadslid Yildirim van de Partij van de Arbeid zag haar opvallende motie in de gemeenteraad bekroond met een meerderheid en ziet het als een bewijs dat de participatie van vrouwen aan het openbare leven in de afgelopen 50 jaren sterk is toegenomen.

Ze vond in haar pleidooi onzinnig dat in toiletten niet zowel toiletpapier als menstruatieproducten beschikbaar wordt gesteld voor gebruikers en in dat verband ‘’noodzakelijk om het bestaansrecht van vrouwen in het openbare leven ook op deze manier te onderschrijven en te erkennen.’’ In haar optiek moest de gemeente Rotterdam het goede voorbeeld geven. Dat gaat nu gebeuren.

Niet alle politieke partijen waren het ermee eens. De VVD, CDA, Leefbaar en de PVV keurden het initiatief af. De laatste partij zei niet te snappen dat burgers in Rotterdam hiervan op de hoogte moesten worden gebracht. ‘’Waarom moet dit bloedserieus op de agenda van de raadsvergadering staan? Een mailtje naar de afdeling facilitair was voldoende geweest. Hieruit blijkt dat het stadhuis vooral met het stadhuis bezig is.’’