Kunstenaars aan de Keileweg zitten in een impasse

15 April 2024, 05:55 uur
Politiek
mainImage
Wethouder Kasmi

Het kunstenaarscollectief, dat gevestigd is in Kunst & Complex aan de Keileweg, is ongewis over haar toekomst. De tender die de gemeente in 2020 uitschreef voor het pand heeft niet geholpen. Het Team Crossing had weliswaar het beste plan voor de buurt, maar de uitvoering laat  og altijd op zich wachten. VVD-raadslid Diederik van Dommelen vindt dat allesbehalve in de haak en vraagt nu duidelijkheid voor het kunstenaarscollectief.

‘’Het plan van Team Crossing Keileweg biedt ruimte aan verschillende soorten ondernemers en makers op het gebied van kunst, muziek, techniek en horeca, inclusief een makerstage en een centraal openbaar plein met een grote tribunetrap dat een podium biedt voor evenementen en exposities van de kunstenaars en makers in het complex’’, schrijft hij cultuurwethouder Kasmi. Ook voegt hij er een citaat uit het persbericht van de Gemeente Rotterdam van 31 maart 2021 aan toe: "Het kunstenaarscollectief van Kunst & Complex behoudt hun werkruimte en wordt onderdeel van het nieuwe plan."

Drie jaar later ontbreekt elke zekerheid dan wel toezegging. Er is geen duidelijkheid over de contractverlenging en toekomstige huurprijzen. Het enige houvast is dat er op delen van het complex een erfpacht is gevestigd en dat er voor slechts één deel een omgevingsvergunning is verkregen. Waarom dan niet voor de andere? De VVD luidt de noodklok, want de kunstenaars zitten in een impasse.