mainImage

Leefbaar: Rotterdam heeft een ganzenplaag

Vanessa Bruin
6 augustus 2022, 07:00 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Raadslid Vanessa Bruin van Leefbaar zegt dat Rotterdam wordt overlopen door gakkende ganzen, spreekt zelfs in termen van een ‘’aanhoudende ganzenplaag’’ en wil de eerste actualiteitenvergadering van de gemeenteraad na het zomerreces – eind augustus – benutten om hierover met de verantwoordelijke wethouder Karremans over te kunnen debatteren in de hoop en verwachting dat hij maatregelen neemt.

Geen makkelijke kwestie, want slechts het uitdunnen van de populatie helpt en daar zitten dierenvrienden niet op te wachten. ‘’Maar de ganzen poepen overal en zorgen voor onwijs veel overlast. Menig Rotterdamse stoep, voetbalveld en speelplein ligt bezaaid onder de ganzenpoep’’, heeft Bruin geconstateerd. ‘’En uitgerekend tijdens het warme weer is de aanwezigheid van ganzen, vooral op recreatieplekken, zeer hinderlijk. De ontlasting stinkt en is schadelijk; het kan ervoor zorgen dat huisdieren ziek worden.’’

Bovendien zegt het Leefbaar-raadslid zeker te weten dat ‘’veel bewoners zich groen en geel aan de ganzenterreur ergeren’’ en omdat ze de populatie alleen ziet toenemen, vraagt ze de wethouder om een oplossing aan te dragen.