Leefbaar waarschuwt voor betonscheuren in nieuwe Bay House

9 December 2023, 17:00 uur
Politiek
mainImage
Bay House op de achtergrond

Er lijken problemen te zijn met de bouwkundige staat van Bay House in de wijk Katendrecht aan de Rijnhavenzijde. De fundering van het duur ogende nieuwe wooncomplex heeft namelijk jarenlang onder water gestaan en hierdoor zijn er klaarblijkelijk scheuren ontstaan in het beton. Ze zijn weliswaar opgespoten, maar dat kan voor betonrot kan zorgen in de toekomst.

‘’De manier van reparatie wordt op deze locatie vaker gebruikt, maar dat maakt het niet minder dubieus. Het beton wordt er kwetsbaar door. Het zorgt voor minder stabiliteit in het draagvermogen, waardoor het kan voorkomen dat het beton zelfs zo erg verrot, dat het zelfs mogelijk is om met je eigen handen er een gat in te drukken’’, heeft Leefbaar-raadslid Bruin na check laten weten aan bouwwethouder Zeegers.

Op basis van de meldingen hebben volgens Bruin de bewoners nu de vrees dat dit pand totaal niet veilig gaat worden in de toekomst en willen ze weten of de gemeente Rotterdam bereid is om op basis van die signalen een aparte bouwtechnische keuring doet op de staat van de fundering. Het verzoek via Leefbaar is medeondertekend door de fractie van de Partij van de Arbeid.