Leefbaar wil Ondernemerfonds Rotterdam

21 September 2020, 23:50 uur
Politiek
mainImage

Leefbaar wil een Ondernemersfonds Rotterdam oprichten gericht op investeringen. Het fonds moeten lokale ondernemers, verschillende sectoren en organisaties gaan verbinden en tevens bijdragen aan het vestigingsklimaat van Rotterdam.

‘’Op dit moment gaat Nederland gebukt onder de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus, maar als we iets hebben geleerd van de vorige crisis’’, zeggen de raadsleden Simons en Jami, ‘’dan is dat blijven investeren in de Nederlandse economie juist nu nodig is.'' 

Het ondernemersfonds dient zich volgens de ideeën van Leefbaar actueel te richten op door de Coronacrisis getroffen Rotterdammers, zoals ZZP’ers en MKB’ers die de afgelopen periode hun onderneming of arbeid hebben verloren zien gaan. Hun voorstel is om in het fonds 50 miljoen te stoppen. Het gaat niet om giften, maar om leningen.

‘’Het lijkt ons goed om de Rotterdamse Rekenkamer een 1 jaar na de start van het fonds te vragen om een doelmatigheid/rechtsmatigheid onderzoek te doen. Zo kan de raad tijdig ingrijpen, mocht het fonds niet het beoogd effect sorteren’’, aldus het tweetal.

Het Ondernemersfonds Rotterdam moet een stichting worden en onafhankelijke experts krijgen een belangrijke rol in het beoordelingsproces. Woensdag buigt de commissie EDEM (Duurzaamheid, Economie en Mobiliteit) zich over het voorstel bij aanwezigheid van wethouder Kathmann.