Leefbaarcoryfee Buijt: ‘Bokhove hakkelt’

3 July 2018, 19:38 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Oud-fractievoorzitter Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam heeft in een vandaag geplaatst twitterbericht gemeld dat Judith Bokhove van GroenLinks zou hebben gehakkeld tijdens de hoorzitting en kennismakingsbijeenkomst van kandidaat-wethouders. Bokhove is de beoogd wethouder voor mobiliteit, jeugdhulp en taal in het donderdag te installeren nieuwe college van b en w. 

In de bijeenkomst op het stadhuis gaf zij vanmorgen tekst en uitleg over haar band met Greenchoice. Dat is het bedrijf opgericht door Bokhoves partner Michiel Rexwinkel. Hij is momenteel aandeelhouder van Greenchoice.

Buijt, die ervan op de hoogte is dat Bokhove een logopediepraktijk runde in Delfshaven, twittert: “Bokhove hakkelt zich een weg over kritische vragen LR en PvdD over belangenverstrengeling met bedrijf Greenchoice van haar man”.

Met zijn kwetsend bedoelde tweet laat Buijt doorschemeren dat diens boosheid over het - vooral op voorspraak van GroenLinks - buitensluiten van Leefbaar Rotterdam in de nieuwe coalitie nog volop aanwezig is. 

In reactie op vragen van de gemeenteraadsleden liet Bokhove overigens weten dat zij juridisch advies heeft ingewonnen over wat het aandeelhouderschap van Rexwinkel betekent voor haar rol in het college en mogelijke belangenverstrengeling. Dit advies is nog niet gereed.