Lies Roest gaat fractie GroenLinks leiden

1 July 2018, 02:50 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Lies Roest wordt de fractievoorzitter van GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad als opvolger van Judith Bokhove, die aantreedt als wethouder.

Roest, die pas na de verkiezingen de vijfkoppige coalitie van de sterk gegroeide Groenen (van 2 naar 5 zetels) heeft versterkt, komt oorspronkelijk uit het land van Maas en Waal. Ze werd geboren in Appeltern, studeerde vanaf 2001 rechten aan de Erasmus Universiteit en is sinds 2006 actief bij de fractie van GroenLinks in Rotterdam. Ook zat ze bij het toneel.

In haar eerste politieke jaren hoorde zij bij de jongerenorganisatie DWARS van GroenLinks, die aan het einde van de vorige eeuw een tijd lang een anarchistische organisatievorm was en principieel vanuit krottige panden werkte. Sinds 2001 is ze lid van GroenLinks en startte in Overschie. Daar werd ze door dierenvrienden op handen gedragen, omdat ze kans had gezien om de herten te redden uit het hertenkamp dat dicht moest. Ze zouden worden afgeschoten voor de aanleg van Park Zestienhoven. Dankzij Lies Roest kregen ze een nieuw tehuis.