Marcan mag 'boevenclub' genoemd worden, Tak wint

9 April 2020, 15:23 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Rotterdam

Het omstreden Marcan Vastgoed uit Rotterdam is donderdag in een kort geding in het ongelijk gesteld door de rechter. Het vastgoedbedrijf sleepte PvdA-raadslid Dennis Tak voor de rechter nadat hij het bedrijf eerder op Twitter 'de grootste boevenclub van Rotterdam' noemde. De rechter is echter van mening dat de vrijheid van meningsuiting van Tak zwaarder weegt dan de goede naam van Marcan.

Marcan moet alle juridische kosten van Tak vergoeden, 1284 euro. Het vastgoedbedrijf, eigenaar van honderden panden in het centrum, kwam de afgelopen maanden vaker in opspraak aangezien het de huurbedragen fors verhoogde. In een aantal gevallen zelfs verdubbelde. Ook werden huurcontracten opgezegd en was het bedrijf niet solidair met gedupeerde ondernemers door de coronacrisis.

Marcan stelde dat de 'goede naam' was aangetast door de uitlatingen van Tak. 

''Het bewijs is er dit soort tweets gewoon mogen. Ik ben er trots op dat ik in een land woon waar mensen ongezouten een mening mogen geven. Ik geef mijn politieke mening over de opstelling van Marcan als verhuurder in Rotterdam, daar is Marcan het niet mee eens. Gelukkig zijn er tal van bedrijven waar ik wel fijne gesprekken mee heb. Het is bizar dat hun eerste reactie is om mij als democratisch gekozen volksvertegenwoordiger voor de rechter te slepen. Die heeft mij nu gelukkig in het gelijk gesteld'', aldus het PvdA-raadslid.