Mark Hoogstad brengt aanvulling op boek

5 July 2018, 09:51 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Rotterdams schrijver en journalist Mark Hoogstad heeft een aanvullend hoofdstuk gemaakt op zijn boek Rotterdam, stad van twee snelheden. Het aanvullende hoofdstuk is nu al online te lezen en wordt vanaf volgende week toegevoegd aan de gedrukte versie van het boek. In de aanvulling werpt Hoogstad zijn blik op de Rotterdamse formatie, die maanden duurde en in meerdere impasses uitliep.

Hoogstad beschrijft in Rotterdam, stad van twee snelheden de moderne geschiedenis van Rotterdam en haar bewoners, met een sterke nadruk op de vaak grimmige confrontaties van de afgelopen vier jaar rond de raadszaal van het stadhuis.

[caption id="attachment_39932" align="alignleft" width="278"] Mark Hoogstad. Foto: Marwan Magroun[/caption]

Hoogstad zat aan de Coolsingel met open oren in de loopgraven en beschrijft Rotterdam zowel als afvoerputje van Nederland tot must-see attractie van de Lage Landen. Ook geeft hij antwoord op de vraag wie en wat deze opmerkelijke gedaanteverwisseling in gang heeft gezet. Het is spannend, het leest lekker, en men ruikt de smoezeligheid van de politieke raffinaderij. Een aanrader voor wie zich echt een Rotterdammer voelt. Met een apart hoofdstuk voor de voormalig raadsnestor Dries Mosch die de straat naar de raad bracht. Hoogstad doet dat andersom. Hij brengt de raad naar de straat.