mainImage

PVV'er ontslaat burgerraadsleden

Afbeelding is niet meer beschikbaar
19 juni 2018, 14:25 uur
Politiek

Maurice Meeuwissen, enig raadslid namens de PVV in Rotterdam, heeft zijn twee burgerraadsleden Marjan Gonsalvez en Norbert Swaneveld per direct ontslagen. De reden van het plotselinge vertrek is onbekend. Meeuwissen heeft de gemeenteraad per brief geïnformeerd over het vertrek van het tweetal.

Gonsalves stond tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op plek twee van de PVV-lijst in Rotterdam. Swaneveld op plek vijf. Beiden kregen geen plek in de gemeenteraad. Tegen alle verwachtingen kreeg de PVV slechts één zetel in de Rotterdamse raadszaal. Beiden waren eerder actief voor Leefbaar Rotterdam in de gebiedscommissie IJsselmonde.

Het is niet de eerste keer dat het rommelt binnen de Rotterdamse afvaardiging van Wilders. Eerder werd voormalig lijsttrekker Géza Hegedüs één dag na zijn presentatie al opzij gezet. Hij wenste de veroordeelde historicus David Irving in 2014 op Facebook ''nog vele productieve jaren''. Hij betuigde de Brit, die een celstraf heeft uitgezeten omdat hij de massamoord op de Joden oor de nazi's ontkent, zijn ''respect''.


Foto: Digitaal Dagblad