De Rotterdamse raadsleden Diederik van Dommelen (VVD) en Co Engberts (PvdA) zouden graag zien dat het Mariniersmuseum op een betere locatie zou worden gehuisvest om te kunnen groeien. Het huidige pand aan de Wijnhaven vinden ze te klein. Het kan daardoor ook niet benut worden om de jeugd meer te interesseren voor de lokale heldenrol van de mariniers.
‘’Niet alleen vanwege de lange historie die ons verbindt, maar ook met het oog op de actuele veiligheidsrisico’s voor de haven’’, schreven ze in de hoop dat het ministerie van Defensie versneld geld beschikbaar zou stellen. Maar er zit nog geen schot in. Defensie blijkt een geschikte ambtenaar te zoeken die de aanvraag moet behandelen.
Daardoor zijn er op dit moment – met dit doel: groei museum - geen gesprekken gaande vanuit de gemeente Rotterdam met het Ministerie van Defensie over de toekomst van het Mariniersmuseum.
Wel is er navraag gedaan bij Defensie en ook bij de Stichting Koninklijke Defensiemusea (*) - waar het Mariniersmuseum deel van uitmaakt – of er voortgang zit in de resultaten van het onderzoek uit 2020 over diezelfde toekomst van het Mariniersmuseum, maar ook over dat antwoord zullen de beide raadsleden niet kunnen juichen. Defensie meldt dat er dit jaar - geheel in overheidsstijl - weer een nieuw haalbaarheids- en draagvlak-onderzoek wordt uitbesteed om te kunnen beoordelen of het reserveren van extra middelen reëel is.
(*) De SKD beheert namens het Ministerie van Defensie een aantal museale collecties en exploiteert het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder en dus het Mariniersmuseum in Rotterdam. De SKD ontvangt daarvoor jaarlijks subsidie van Defensie.