mainImage

Monsterverbond Barendrecht komt er aan

Afbeelding is niet meer beschikbaar
2 mei 2018, 22:10 uur
Politiek

De zes partijen VVD, D66, PvdA, CU/SGP, GroenLinks en CDA, die zich in Barendrecht vier jaar geleden ergerden aan de EVB en na de verkiezingen werkelijk al hun onderlinge verschillen met het waswater wegspoelden om de opnieuw sterke EVB buiten de coaltie te kunnen houden, gaan hun monsterverbond hoogstwaarschijnlijk gehonoreerd zien. De gesprekken zitten volgens formateur Piet Boekhoud in een afrondende fase: ”het gaat geen weken meer duren. Deze week praten we verder en zetten we de puntjes op de i, er staat al veel op papier.”

Het is nog niet duidelijk wie en welke partij er een wethouderspost in gaat nemen. ”Dat is één van de punten waar we nog over zullen spreken”, aldus Boekhoud. ”We gaan nu de meivakantie in, daardoor zal de afronding nog even op zich laten wachten.”

Verkiezingswinnaar Echt voor Barendrecht lijkt hiermee definitief aan de zijlijn te staan en zal de enige oppositiepartij worden in de Barendrechtse raad met veertien zetels. De zes partijen hebben samen 15 van de 29 zetels. Wel hebben de partijen aangegeven om naar de punten uit het verkiezingsprogramma van EVB te kijken en waar mogelijk over te nemen in het nieuwe coalitieakkoord. Of en welke standpunten van Echt voor Barendrecht er tot nu toe mee zijn meegenomen, is niet duidelijk.

Over de inhoud van het mogelijk nieuw coalitieakkoord is nog niets bekend.Laat een reactie achterFoto: Digitaal Dagblad