mainImage

'Nachtcultuur houdt Rotterdammers wel uit hun slaap'

Verkoelen (midden)
21 juni 2022, 06:55 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het nieuwe stadsbestuur van Rotterdam wil plannen ontwikkelen om de levendigheid in de nacht te verbeteren. Maar nachtcultuur houdt de mensen wel uit hun slaap en als festivals in parken worden georganiseerd betekent dit dat bewoners geen gebruik van hun park kunnen maken en het groen vertrapt wordt, laat Ellen Verkoelen namens 50Plus  weten.

‘’Rotterdam is een stad waarin gewoond en gewerkt wordt en horeca bevindt zich nu eenmaal ook in de zeer dicht bewoonde omgeving. Ik ben er dan ook een grote voorstander van dat het eenvoudiger voor de Rotterdammer moet worden om klachten over geluidsoverlast en vernieling te kunnen doen. Dus inderdaad geen lokettenjungle meer. Maar er moet ook meer controle worden ingezet op geluidsoverlast in de buitenruimte. Denk aan terrassen en lallende mensen op straat. En houdt de parken zoveel mogelijk open voor bewoners. Nachtcultuur oké, maar alleen toelaten als het geen overlast geeft.’’

Komende donderdag is Verkoelen-day in de gemeenteraad. Ze heeft meer dan 50 moties ingediend naar aanleiding van de inhoud van het coalitieakkoord.