Dagblad010 | Niet kappen die bomen aan de Vijverhofstraat, Lies Roest
mainImage

Niet kappen die bomen aan de Vijverhofstraat, Lies Roest

Vijverhofstraat, met rechts van boven naar beneden: de raadsleden Van der Velden, Van Zevenbergen en Roest
8 oktober 2020, 01:34 uur
Politiek

Er moet voorkomen worden dat volgende week maandag 19 volwassen bomen aan de Vijverhofstraat worden gekapt zonder dat de protesterende bewoners volledig zijn gehoord. Dat vinden de SP en de Partij voor de Dieren, omdat de omwonenden hun protest noodgedwongen hebben moeten staken vanwege corona.

De raadsleden Van Zevenbergen (SP) en Van der Velden (PvdD) hopen bij hun verzoek, dat vandaag tijdens de actualiteitenraad behandeld wordt, alsnog op de volledige steun van de Rotterdamse fractie van GroenLinks, dat zich tot nu toe vanwege loyaliteit aan de coalitie in de ogen van de bewoners heel erg onzichtbaar heeft opgesteld, terwijl deze partij onder leiding van powervrouw Lies Roest normaal gesproken behoud van groen van de daken schreeuwt. GroenLinks heeft zich tot nu toe alleen maar heel even sterk willen maken voor een tweede leven van deze bomen. Dus uitgraven en herplaatsen. Maar dat staat komende maandag niet op de programma. 

Lies Roest krijgt zodoende een wake-up-call. “Want er is geen enkele technische reden om de 19 volwassen bomen te laten kappen. Bovendien houdt het alternatieve plan van de bewoners en het daarbij behorende straatprofiel rekening met ondernemers, bewoners, voetgangers, fietsers én automobilisten’’, schrijven Van der Velden en Van Zevenbergen aan VVD-wethouder Wijbenga, die vandaag moet bewijzen dat kappen noodzaak is.

Plekken voor een tweede leven zijn trouwens (in nood) voorradig.