Nieuwe GL-wethouder heeft geen diploma's

3 July 2018, 11:44 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Kandidaat-wethouder Arno Bonte (GroenLinks) heeft geen opleidingen afgerond. Dat gaf hij toe tijdens de hoorzitting en kennismaking met de kandidaat-wethouders, dinsdagmorgen op het stadhuis. Vertegenwoordigers van alle raadsfracties kregen de tijd om de nieuwe wethouders te ondervragen over carrière, motivatie en loopbaan.

Bonte kreeg vragen over het ontbreken van relevante opleidingen op zijn CV. Daartoe moest de GroenLinks'er eerlijk zijn: ''Ik heb inderdaad geen opleidingen afgerond. Geen universitaire opleiding, ook geen middelbare school. Daarentegen heb ik veel vakkennis opgedaan, mijn kennisniveau is hoog.'' Daarna lieten de vertegenwoordigers van de raadsfracties het antwoord van Bonte voor wat het is.

Verder wilde Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) weten hoe 'zijn' 50.000 kiezers worden vertegenwoordigd door Bonte: ''U wordt wethouder van 50.000 Leefbaar-kiezers. U heeft ons een pyromanenpartij genoemd. Daarmee denken wij dat u doelbewust voor polarisatie hebt gezorgd. Op welke wijze bent u bereid om een hand naar ons uit te steken?''.

Het anwoord van Bonte was helder: ''Als wethouder ben je wethouder voor alle Rotterdammers. Ik kom voor alle Rotterdammers op, het maakt niet uit op welke partij iemand gestemd heeft. Ik ken uw partij als mensen die staan voor het vrije woord. Dat zal ik binnen de kaders die ik heb ook doen.''