mainImage

Nog geen besluit kantoorpand Barbizonlaan als asielopvang

Wethouder Achbar
21 september 2022, 10:03 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft nog geen beslissing genomen over de bestemming van het kantoorpand aan de Barbizonlaan, dat op de grens met Rotterdam (Ommoord en Zevenkamp) mogelijk in aanmerking zou kunnen komen voor opvang van asielzoekers. Omwonenden hadden de plannen bij gerucht vernomen en de Rotterdammers onder hen al in het voorjaar Leefbaar Rotterdam ingeschakeld om hun protest op voorhand kracht bij te zetten.

Of Capelle daadwerkelijk nog gaan besluiten om het beoogde pand als opvangcentrum te benutten, blijft als vraag voorlopig in de lucht hangen. De Rotterdamse wethouder Achbar heeft op de schriftelijke vraag van Leefbaar alleen geantwoord dat – mocht Capelle ertoe overgaan - de omwonenden tijdig geïnformeerd zullen worden en dat er in dat geval een inloopavond wordt georganiseerd.

De vraag was destijds afkomstig van Robert Simons, de toenmalige fractievoorzitter van Leefbaar, die nu zelf met Achbar (van Denk) in het nieuwe stadsbestuur zit. De aanleiding waren de incidenten op de asielboot in Vlaardingen. Daarover zegt Achbar: ‘’Het COA werkt met een gele- en rode kaartensysteem voor vluchtelingen die overlast veroorzaken. Dat betekent dat ze eerst worden gewaarschuwd voordat ze worden overgeplaatst.’’

De gemeentes hebben daar geen invloed op.


Foto: Eric Fecken/Gemeente Rotterdam