Nourdin El Ouali wordt directeur SPIOR

13 June 2021, 22:52 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Rotterdam

Nourdin El Ouali, de voormalige fractieleider van Nida in de Rotterdamse gemeenteraad, wordt per 1 juli directeur-bestuurder van de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond). Hij volgt in deze functie Mohamed Bouimj op.

Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) werd in 1988 opgericht op initiatief van 16 moskeeën in Rotterdam met als doel om hun gemeenschappelijke belangen te vertegenwoordigen, wat zich toen met name richtte op huisvesting van moskeeën. Door de jaren heen heeft de reikwijdte van SPIOR zich verder ontwikkeld, zowel qua achterban als qua werkzaamheden. Inmiddels is SPIOR de koepelorganisatie van 72 aangesloten moskeeën en islamitische organisaties in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Nourdin El Ouali, die zijn politieke loopbaan in Rotterdam begon bij GroenLinks en in 2014 met het door de islam geinspireerde Nida in de gemeenteraad kwam, trok zich in januari van dit jaar terug om het landelijke Nida voor te bereiden. Maar bij de Tweede Kamerverkiezing haalde zijn partij geen zetel.

Hij was in de Rotterdamse gemeenteraad vervangen door Bas van Noppen, die al jarenlang burgerlid voor Nida in Rotterdam was.