mainImage

Ollongren blijft op gemeenten rekenen

Afbeelding is niet meer beschikbaar
24 mei 2018, 14:00 uur
Politiek

Minister Kajsa Ollongren rekent erop dat de gemeenten haar plannen voor de woningbouw zullen onderschrijven. Een groot deel van de Kamer vroeg zich af of de gemeenten wel aan boord waren, omdat die niet meer wilden beloven dan dat ze samen met de minister de problemen willen aanpakken.

Veel gemeenten zitten zonder slagvaardige leiding. Ze hebben sinds de gemeenteraadsverkiezingen nog maar net een nieuw college of zijn daarnaar zelfs nog op zoek. De gemeenten willen pas afspraken maken zodra de nieuwe colleges aan de slag zijn. Maar ze verschillen ook van mening met de minister over een aantal plannen.

Ollongren hamerde er de afgelopen tijd steeds op dat de gemeenten de sleutelrol hebben in het terugdringen van de woningnood. Maar ze begrijpt wel dat zij het vooralsnog wilden laten bij het uitspreken van hun voornemen om er met haar en met andere betrokkenen uit te komen. Ze denkt niet dat de meningsverschillen samenwerking in de weg zullen zitten, omdat haar plannen daarvoor ruimte zouden laten.


Foto: Digitaal Dagblad