Ook Henk Krol gaat leven van € 50 per week

16 August 2019, 15:25 uur
Politiek
mainImage
50PLUS

De actie van WARM Rotterdam is overgewaaid naar politiek Den Haag. Ook 50PLUS-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Henk Krol gaat de uitdaging aan om een week te leven van vijftig euro per week. Hij volgt daarmee het Rotterdamse raadslid Ellen Verkoelen die dat de afgelopen twee weken deed.

‘’Het is vooral erg belangrijk om aandacht voor het probleem te genereren. Dat heeft Ellen Verkoelen uitstekend gedaan en daarom hoop ik dat naar de Tweede Kamer te brengen’’, aldus Krol.

‘’Er zijn in Nederland 1,2 miljoen mensen die op of onder de armoedegrens leven. We realiseren ons bijna niet dat dat mensen zijn die optimaal willen meedraaien in de maatschappij. Wij ontnemen mensen die kans maar zouden hen juist optimaal moeten helpen. Dit onderwerp houdt mij en onze fractie al jaren bezig. We vragen er voortdurend aandacht voor terwijl andere partijen het zien als een fout van mensen en vinden dat zij zelfredzaam moeten zijn. Ik wil door een week van 50 euro te leven duidelijkheid krijgen in de manier van leven en dit ook bij andere politici duidelijk maken’’, vindt de landelijke fractievoorzitter.

Wanneer Henk Krol aan de actie begint is nog niet duidelijk, waarschijnlijk in het herfstreces. ‘’Ik wil dat mijn agenda het toelaat om deze actie te houden. Tijdens reguliere werkweken word ik vaak ergens heen gereden en word ik veel uitgenodigd om buiten de deur te eten. Om het dan te doen zou te makkelijk zijn. Daarom wacht ik nog even en tot die tijd vraag ik er in ieder geval veel aandacht voor.’’

Inmiddels heeft 50PLUS-raadslid Ellen Verkoelen tips gegeven aan Krol: ‘’Ja, Ellen heeft me in ieder geval erop gewezen dat er ook veel negatieve reacties bij komen kijken. Veel mensen zullen zeggen dat het makkelijk is om maar een week op of onder de armoedegrens te leven, dat klopt ook. Maar de grootste uitdaging is om mensen met weinig leefgeld een stem te geven en erbij te betrekken. Dat hoop ik in ieder geval te bereiken. Het is in ieder geval hard nodig.’’