Dagblad010 | Ook taxichauffeurs keren zich tegen verkeersbeleid wethouder
mainImage

Ook taxichauffeurs keren zich tegen verkeersbeleid wethouder

Inzet: wethouder Bokhove
12 oktober 2021, 19:40 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Ook de taxichauffeurs keren zich nu tegen het verkeersbeleid van de huidige mobiliteitswethouder Judith Bokhove. Ze zeggen lang gewacht te hebben, omdat ze ervan uitgingen dat de experimenten op het Maastunneltraject tijdelijk waren en óók omdat de nadelen in coronatijd meevielen, maar nu het verkeer weer volop op gang is en ‘’de experimenten een permante status lijken te hebben gekregen’’ wijst één taxichauffeur namens zijn collega’s per brief aan het stadsbestuur op de hinder van de maatregelen op ’s Gravendijkwal en de Pleinweg. 

‘’Ik vraag me af of er überhaupt over is nagedacht dat dagelijks vele taxi's patiënten aan en afvoeren naar het Erasmus medisch centrum. Deze patiënten gaan voor afspraken, maar veelal ook voor zaken als dialyse (3 x per werk) of bestraling (dagelijks) en u kunt zich voorstellen dat het zowel voor de patiënten als de taxichauffeurs frustrerend is om steeds maar aan te moeten sluiten in een file. Patiënten zijn hier vanuit het oogpunt van hun medische status niet bij gebaat en voor taxibedrijven betekent het veel tijd (en dus geld) verlies.’’

De briefschrijver pleit er voor de rijstroken voor bussen en hulpdiensten óók open te stellen voor taxi's om daarmee een snellere doorstroming te bevorderen. ‘’U zou ons, maar vooral ook patiënten van het EMC daar een groot plezier meedoen’’, beëindigt hij zijn oproep aan wethouder Bokhove.