mainImage

Oud Rotterdamse wethouder Bonte kiest eieren voor z'n geld

Bonte (midden)
24 januari 2023, 06:45 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De oud-Rotterdamse milieuwethouder Arno Bonte van GroenLinks (2018-2022) heeft zelf op Twitter bekend gemaakt alsnog met zijn gezin naar Helmond te zullen gaan verhuizen. Hij nam die beslissing ruim een half jaar na zijn benoeming tot klimaatwethouder in deze Brabantse gemeente. Wel onder druk, want zijn dagelijkse treinreizen gingen Helmond in de papieren lopen.

Dat bleek uit zijn declaraties, die na veel aandringen openbaar moesten worden gemaakt. De ingehuurde kenniswethouder kostte de gemeente Helmond alleen al aan reis- en verblijfkosten 14.000 euro. Bonte spoorde wekelijks 250 kilometer om zoveel mogelijk bij zijn gezin in Rotterdam te kunnen zijn.

Te gortig zei de plaatselijke politieke partij Helder Helmond. Geen goed signaal vond naar de inwoners. Vervolgens werden er over de wenselijkheid c.q. onwenselijkheid van die 14.000 euro schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur van Helmond.

Bonte probeert sinds zijn vertrek uit Rotterdam de Brabantse gemeente Helmond te voorzien van zoveel mogelijk windmolens en kopieert daar verder onder meer het beleid van zijn Rotterdamse verkeerscollega Judith Bokhove door drukke provinciale wegen, die dwars door de stad lopen, autoluwer te maken.


Foto: Rhalda Jansen