'Parkeeroverlast in Kralingen door FEI EK'

22 August 2019, 16:53 uur
Politiek
mainImage
Anouk Bakker

Door de  FEI Europese Kampioenschappen ervaren bewoners in Kralingen veel last met betrekking tot de parkeergelegenheid, dat stelt VVD-raadslid Dieke van Groningen. 

Bewoners die rondom de zuidzijde van het Kralingse Bos en in Kralingen-Oost wonen ervaren de laatste weken overlast door afgesloten wegen en een enorm hoge parkeerdruk in hun eigen straat. Veel bezoekers parkeren in de straten. Een aantal jaren geleden werd er ten behoeve van het CHIO gebruik gemaakt van zogenoemde doorlaatbewijzen voor de bewoners van Kralingen-Oost in de buurt van de Kralingsche manege. Hierdoor konden bewoners hun auto in hun eigen straat parkeren en was de verkeersoverlast vele malen minder. ''Nu deze doorlaatbewijzen niet meer worden uitgegeven, hebben alle bezoekers vrij spel'', vindt Van Groningen, het raadslid heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Op de Kralingse Plaslaan zijn bijna 40 parkeerplaatsen omgevormd tot een Kiss- en Ride-strook, waardoor ook daar de parkeercapaciteit voor de bewoners en/of bezoekers is afgenomen. Van Groningen wil van het stadsbestuur weten of het op de hoogte is over de parkeerproblematiek en in hoeverre er optimale communicatie met omwonenden is. Ook pleit de politica ervoor om bewoners actiever te betrekken in de evaluatie van dit soort evenementen.