mainImage

Parkeerprijzen in Bloemhof lopen de spuigaten uit

27 november 2021, 00:55 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Het thuis werken vanwege corona blijkt een ramp te zijn voor de inwoners van Bloemhof. Raadslid Tak (PvdA) meldt dat er pechvogels zijn die nu al maandelijks 300 euro moeten aftikken aan parkeergeld, omdat in de wijk het betaald parkeren is ingevoerd en de afgifte van een parkeervergunning stagneert.

In Bloemhof kon men tot voor kort gratis parkeren, maar toen bleek dat ook mensen buiten de wijk dat spontaan kwamen doen, is er betaald parkeren ingevoerd. ‘’Ik heb begrepen dat bewoners massaal geprobeerd hebben om een parkeervergunning aan te vragen, maar op korte termijn schijnen die niet beschikbaar te zijn. Zo zou er zelfs een bewoner op nummer 63 van de wachtlijst voor een vergunning staan’’, aldus Tak, die de onvrede in de wijk zegt te begrijpen, omdat de kosten nu de pan uitrijzen omdat de mensen vanwege coronavoorschriften de hele dag hun auto voor de deur hebben staan.

‘’We snappen als PvdA dat parkeren in deze tijd niet meer gratis kan zijn voor buitenstaanders en we snappen óók dat het aantal plekken voor bewoners beperkt is. Maar we willen niet dat een overgang naar betaald parkeren te rigide is voor bewoners’’, vindt Tak.