mainImage

Partij voor de Dieren: Kappen nou met dat vislood

6 juli 2022, 06:55 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De Rotterdamse tak van de Partij voor de Dieren onder leiding van Ruud van der Velden, die ook de landelijke voorzitter is, is voor een verbod op het gebruik van vislood tijdens het hobbyvissen door particulieren. Rotterdam als gemeente óók, maar het is Van der Velden niet duidelijk of er nu een verbod van toepassing is op gebruik van vislood in wateren in Rotterdams eigendom, of dat de gemeente houders van een hengelvergunning slechts aanspoort om te kiezen voor alternatieven voor vislood? Hij vraagt onderzoek of in elk geval antwoord.

Van der Velden: ‘’ Vislood verslechtert namelijk de kwaliteit van wateren in gemeentelijk eigendom en is een gevaar voor de gezondheid van mens en dier.’’

Ook het standpunt van Rotterdam is duidelijk: ‘’Vislood is onwenselijk. Daarom zijn we bereid om in de Hengelvergunning een extra voorschrift op te nemen om het gebruik van vislood tegen te gaan en het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven aan te moedigen.”

Dus heeft Van der Velden de zaak even op scherp gezet en wil hij van wethouder Karremans weten of er op het gebruik van vislood wordt gehandhaafd? Wat verder de strafmaat is voor het overtreden van voorschriften van de hengelvergunning? En: hoe vaak herijkt men het aantal afgegeven vergunningen op basis van nieuwe ecologische inzichten over de staat van instandhouding van bepaalde vissoorten op bepaalde plekken?