Past het Plaswijckpark nog in een woonwijk?

25 September 2023, 06:10 uur
Politiek
mainImage

Bewoners van de wijken in Schiebroek in de buurt van het Plaswijckpark voelen zich door de verkeersambtenaren niet meer serieus genomen. Ze schrijven al jaren brieven naar de verkeerswethouders van Rotterdam om hen erop te wijzen dat de vele bezoekers van dit kinderpretpark hun auto’s schots en scheef en overal maar in hun straten parkeren en aan het einde van de dag bij het vertrek ook nog een partij rotzooi achterlaten. Het spookt vooral in de kleinere straten die aan het noordelijk deel van de Peppelweg en Adrianalaan grenzen en er komt maar geen oplossing voor.

‘’Naast grote irritatie onder de bewoners zorgt die parkeeroverlast ook voor onveilige situaties, omdat hulpdiensten niet meer kunnen passeren’’, laten de raadsleden Becker (VVD) en Van Drunen (Leefbaar) aan verkeerswethouder Karremans weten, die nu gevraagd is om opgave te doen van het aantal uitgeschreven parkeerboetes, kennelijk omdat ze vrezen dat er – doordat men niet weet hoe men het moet oplossen dan wel door een gebrek aan handhavers - niet of nauwelijks bekeurd wordt.

De gedupeerde bewoners vinden het Plaswijckpark trouwens allang geen speeltuin meer, maar een commercieel park met meer dan 50.000 bezoekers per jaar. ''Past een pretpark van die omvang en zonder een eigen parkeerplaats nog wel in een woonwijk?'', vroegen zij precies een jaar geleden al aan de wethouders Karremans (mobiliteit) en Simons (wijken). Er kwam nooit antwoord.