mainImage

Pendrecht doet beroep op wethouder Simons

19 juni 2022, 07:00 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

In het bestek voor de nieuwe aanbesteding van het welzijnswerk is de Zuiderkroon in Pendrecht als activiteitencentrum niet opgenomen. De wijkraad vindt dit onbegrijpelijk. Ook omdat de gemeente veel geld heeft geïnvesteerd in het pand en er vanuit de wijk een bijdrage is geleverd voor een mobiele wand. Bovendien is het beheer van het pand onder regie van een welzijnsorganisatie cruciaal.

‘’Al deze inspanningen zouden voor niets zijn als het pand niet beschikbaar blijft voor wijkbewoners. De Zuiderkroon is belangrijk voor Pendrecht, want het formele Huis van de Wijk op de Slinge is te klein. Zeker als Pendrecht, Zuidwijk en de Zuidrand moeten worden bediend’’, aldus technisch voorzitter Timmer, die verwijst naar een eerdere handhavingsbelofte van wethouder Vermeij en naar passages in het Integraal Huisvestingsplan Huizen van de Wijk van februari 2021 waar staat dat de Zuiderkroon door de welzijnsorganisatie weer geopend wordt en ontwikkeld als locatie om te koken, eten en te ontmoeten. Sinds 2021 is er ook een muziekstudio voor jongeren.

De wijkraad heeft nu de hulp ingeroepen van Robert Simons van Leefbaar Rotterdam, die ook wijken in zijn portefeuille heeft. In 2016 werd sluiting van de Zuiderkroon ook ternauwernood afgewend.