mainImage

Politie en school kennen hangjongerenprobleem bij Wartburg niet

Wartburg College
24 mei 2022, 10:51 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Bij de politie en het jongerenwerk zijn het afgelopen jaar geen meldingen bekend over overlast op het schoolplein van het Wartburg College in Zevenkamp. Ook de school heeft aangegeven niets te weten van de malheur die de fractie van Leefbaar Rotterdam heeft gemeld naar aanleiding van klachten van mensen die op de Piccolo wonen, nota bene vlak tegenover het College.

Al jaren ervaren zij ’s avonds en ’s nachts overlast van hangjongeren die aanwezig zijn op het open schoolplein. Ze zijn luidruchtig, voetballen tot in de late uren, er wordt gedronken en gedeald, waardoor de bewoners in de omgeving niet aan hun nachtrust toekomen. En dit - aldus Leefbaar - terwijl er een duidelijk bord aanwezig is waarop staat dat er na 22:00 geen mensen meer op het schoolplein mogen komen.

Onbekend, laat burgemeester Aboutaleb weten aan raadslid Robert Simons, die de klacht indiende. ‘’In het verleden zijn er wel op basis van overlastmeldingen door enkele bewoners gesprekken gevoerd tussen de school, veiligheidspartners en omwonenden. Er is toen geëxperimenteerd met het ’s avonds laten afsluiten van het schoolplein door omwonenden. Echter bleek dit in de praktijk geen wenselijke en haalbare maatregel’’, aldus Aboutaleb, die wel heeft toegezegd dat er binnenkort een gesprek geïnitieerd zal worden tussen school, omwonenden en veiligheidspartners in de wijk om het uiteenlopende beeld van de mogelijke jeugdoverlast  op het schoolplein en bijbehorende vervolgstappen te bespreken.