mainImage

Politiek monsterverbond in Barendrecht

Afbeelding is niet meer beschikbaar
24 mei 2018, 23:28 uur
Politiek

De zes onderhandelende partijen uit de Barendrechtse raad (CDA, SGP/ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, VVD en D66) hebben een akkoord bereikt. Onder het motto ‘Eenheid in verscheidenheid’ gaan de partijen de komende vier jaar Barendrecht besturen.

Aanstaande maandag 28 mei worden het akkoord en de namen van de kandidaat-wethouders naar de raad gezonden en gepresenteerd aan de pers. Het akkoord wordt door de gemeenteraad besproken tijdens een in te plannen extra vergadering van de gemeenteraad, waarin ook de beoogd wethouders worden voorgedragen.

Het coalitieakkoord wordt in de komende maanden vertaald in een collegeprogramma. Het college gaat voor het uitwerken van het coalitieakkoord in gesprek met inwoners, bedrijven, maatschappelijke partners en de gemeenteraad.

Maandag wordt ook bekend uit hoeveel wethouders het college zal gaan bestaan. Nu zijn dat er vier en het worden er straks waarschijnlijk zes. Daarmee zou Barendrecht (met 48.000 inwoners) één wethouder meer hebben dan Rotterdam (met 640.000 inwoners).

De EVB, winnaar van de verkiezingen, vormt met 14 zetels de oppositie.


Foto: Digitaal Dagblad