PvdA: 'All-in betaald parkeren is om de kas te spekken'

4 December 2022, 07:00 uur
Politiek
mainImage
Moti, Verkoelen en Bokhove

Richard Moti, de fractievoorzitter van de Rotterdamse PvdA, is vierkant tegen het besluit van het nieuwe stadsbestuur om betaald parkeren in te voeren binnen de gehele ring en de venstertijden uit te breiden naar 23.00 uur. Hij vindt dat er altijd eerst een parkeerdrukmeting gedaan moet worden en betaald parkeren alleen ingevoerd moet worden als de parkeerdruk hoger is dan 90%.

Dat het stadsbestuur hier anders over denkt blijkt uit de algemene koers, maar dat zelfs het linkse front tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering weinig trek had om de PvdA te steunen moet een even grote teleurstelling als verrassing voor Moti geweest zijn. Zelfs GroenLinks – met oud verkeerswethouder Bokhove in haar midden – maakte een lange neus naar de parkeerdrukmeting. Alleen Verkoelen (50Plus) was het met Moti eens. Zij dekte daarmee (overigens vergeefs) de belangen af van de ouderen.

‘’In sommige wijken waar betaald parkeren ingevoerd gaat worden is het onbekend of er een parkeerprobleem is’’, zei Moti verklarend om er giftig aan toe te voegen: ‘’nu is het een middel om de gemeentekas te spekken.’’