Dagblad010 | PvdA: Leerachterstanden in Rotterdam aanpakken

PvdA: Leerachterstanden in Rotterdam aanpakken

mainImage
PvdA-fractievoorzitter Co Engberts

De PvdA in Rotterdam wil leerachterstanden als gevolg van de coronacrisis gaan aanpakken. Wat fractievoorzitter Co Engberts betreft moet de gemeente Rotterdam een regierol nemen in het wegwerken van de achterstanden.

Engberts heeft uit persoonlijke gesprekken schrijnende situaties geconstateerd: leerlingen die niet in het bezit zijn van een laptop, daardoor veel onderwijs gemist hebben en ouders die ook niet kunnen of weten hoe te helpen.

‘’Geen laptop om online onderwijs te volgen, geen rust en structuur thuis, geen plekje om te werken; ouders die niet weten hoe ze moeten helpen of het gewoon niet kunnen. Ik vind dat we ons daar niet bij neer moeten leggen en dat de gemeente hier het voortouw moet nemen. We hebben 30 docenten gevraagd wat zij belangrijk vonden’’, aldus Engberts.

Met de input van de dertig docenten heeft de fractievoorzitter een voorstel voor het stadsbestuur geschreven. De kern is: gemeente Rotterdam, neem de regie.

Begin met een zomerschool en verbind alle partijen in een community om ook het volgende schooljaar extra in te zetten, luidt één van de adviezen in het voorstel. Verder wil de PvdA dat eigen Rotterdamse leraren, tegen een goede vergoeding, betrokken worden in de aanpak. Maar ook het betrekken van ouders kan volgens de PvdA helpen. Verder wil de fractievoorzitter van de PvdA extra aandacht voor te lage advisering van kinderen uit groep 8, wat hem betreft krijgen de leerlingen alsnog de mogelijkheid om voor de kerst door te stromen naar een hoger niveau.

‘’De zomerschool is het begin. We moeten inzetten op een gezamenlijke en langdurige inspanning’’, denkt de PvdA.


Foto: Gemeente Rotterdam