PvdA Rotterdam steunt Dagblad010

29 May 2020, 13:22 uur
Politiek
mainImage
PvdA

Door de coronacrisis zijn mensen dorstig naar informatie. Veel mensen proberen zoveel mogelijk te weten te komen: over het coronavirus en over de gevolgen die de maatregelen hebben op de samenleving en het eigen leven. Websites van kranten en nieuwsstations worden meer bezocht.

''Lokale media hebben het nu moeilijk. Bij veel krantjes, radiostations en online nieuwsmedia lopen de advertentie-inkomsten dramatisch terug. Terwijl ook zij een belangrijke rol vervullen als het gaat om informatievoorziening. Zeker voor sommige groepen en het draagt bij aan het in stand houden van het gevoel van saamhorigheid in onze stad. Dagblad010 speelt daarin een belangrijke rol'', vindt de fractie van de PvdA.

De PvdA Rotterdam wil deze media helpen. ''Daarom hebben we actie ondernomen in de gemeenteraad en het stadsbestuur opgeroepen om met een steunpakket te komen, door bijvoorbeeld advertentiecampagnes in te kopen.''

''Op die manier hopen wij lokale media een steuntje in de rug te geven. Wij geven alvast het goede voorbeeld met deze advertentie'', aldus de PvdA.