Dagblad010 | PvdA vreest faillissementsgolf en wil kwijtschelding schuld
mainImage

PvdA vreest faillissementsgolf en wil kwijtschelding schuld

Dennis Tak.
7 april 2021, 16:45 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De PvdA in Rotterdam wil dat het stadsbestuur in gesprek gaat met het Rijk om een golf aan faillissementen in de stad voor te zijn. Raadslid Dennis Tak voorziet, door de aanhoudende crisis, dat veel bedrijven de eindstreep niet zullen halen. ''Dat is vooralsnog historisch laag, door de steunmaatregelen van de overheid die bedrijven overeind houden.''

Het raadslid doet donderdag in de gemeenteraad een oproep aan het stadsbestuur om zo snel mogelijk met Koninklijke Horeca Nederland en MKB Rotterdam-Rijnmond aan tafel te gaan en in gezamenlijkheid bij het kabinet te pleiten voor gedeeltelijke of gehele kwijtschelding van belastingschuld.

''De schulden van getroffen ondernemers stapelen zich met de dag op. Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat ondernemers zeker vijf tot tien jaar nodig hebben om alle schulden weg te werken. Op het moment dat steunmaatregelen van de overheid straks afgebouwd worden en men begint met het innen van schulden kan dat een kaalslag voor Rotterdam betekenen'', vreest Dennis Tak. Hij concludeert dat de Belastingdienst tot één van de grootste schuldeisers behoort.

De Rotterdamse gemeenteraad stemt donderdag over het voorstel van het PvdA-raadslid.


Foto: Gemeente Rotterdam