mainImage

Raadsels rond doorverkoop dieren vanuit kinderboerderijen

3 september 2022, 07:00 uur
Politiek

De fractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam wil dat wethouder Achbar (Denk) haarfijn uitzoekt op welke wijze de Stichting Natuurstad Rotterdam soms dieren verkoopt aan particulieren. Raadslid Van der Velden heeft op het online verkoopplatform Marktplaats diverse advertenties gezien van dieren waarvan wij vermoeden dat ze zijn gehuisvest op de kinderboerderijen.

Recent voorbeeld (woensdag 31 augustus): Marktplaats-gebruiker ‘kraal’ die foto’s gebruikt van dwerggeiten op – zo blijkt uit de achtergrond – kinderboerderij De Kraal aan het Langepad om deze vervolgens te verkopen. Een andere gebruiker zet twee toggenburgerlammeren te koop die op 30 april van dit jaar zijn geboren en waar op de facebookwebsite van kinderboerderij De Bokkesprong aan de Tjalklaan naar wordt verwezen.

‘’Wat vindt u ervan dat er dieren van de gemeentelijke kinderboerderijen via een verkoopplatform voor particulieren te koop worden aangeboden en denkt u dat er via dergelijke verkoopmethoden door Stichting Natuurstad Rotterdam degelijk onderzoek kan worden gedaan naar de motieven van kopers van deze dieren?’’, vraagt Van der Velden aan Achbar.

In het dierenwelzijnsbeleid van Stichting Natuurstad Rotterdam staat dat er bij verkoop van dieren te allen tijde wordt gewerkt met een standaardverkoopcontract. En dus wil Van der Velden zwart op wit weten of in dat standaardverkoopcontract een kettingbeding is opgenomen die voorkomt dat de verkochte dieren niet alsnog aan een handelaar worden verkocht.