Raadsleden: hou Turkse Grijze Wolven weg uit Rotterdam

23 March 2021, 00:27 uur
Politiek
mainImage
Latif Tali
Links: de bezorgde raadsleden Lammering (boven) en Leewis (onder)

De fracties van de Partij van de Arbeid en GroenLinks in Rotterdam willen weten op welke wijze burgemeester Aboutaleb de veiligheid van de Koerdische volkstichting garandeert. De raadsleden Lammering en Leewis stellen die vraag naar aanleiding van het sneuvelen van de ruiten bij die stichting en de gevonden dreigbrief, die is ondertekend door de Grijze Wolven.

De Grijze Wolven is een ultranationalistische Turkse - van origine - jongerengroepering van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP).

‘’We maken ons ernstig zorgen om de toenemende verdeeldheid in de maatschappij en de inmenging van buitenlandse invloeden op het welzijn van de inwoners van Rotterdam. Het is beangstigend en ontoelaatbaar dat lokale, Europese groeperingen door middel van bedreigingen en intimidatie socio-politieke druk uitoefenen op bewoners van onze stad’’, aldus de twee raadsleden.

Ze willen bovendien weten of het stadsbestuur signalen heeft ontvangen dat de oplopende spanning in het noorden van Syrië ook zijn weerslag heeft in Rotterdam?

In het verleden zijn door burgemeester Aboutaleb pogingen gedaan om door middel van dialoog de spanningen te verminderen tussen Koerdische Nederlanders en Turkse Nederlanders. Nu die spanning onverminderd hoog lijkt, hopen de fractie van de PvdA en GL dat burgemeester Aboutaleb de gesprekken hervat om de dreiging af te nemen.