mainImage

Van Baarle': 'Ik ben geen graaier, ik heb ervoor gewerkt'

Van Baarle (links)
25 mei 2022, 15:58 uur
Politiek

De Rotterdammer Stephan van Baarle, Tweede Kamerlid voor Denk, heeft slechts 125 euro per maand afgedragen van zijn salaris als raadslid in Rotterdam, terwijl hij volgens een persbericht van de DENK-klokkenluiders met de kandidaatstellingscommissie voor de Tweede Kamerverkiezingen van Denk had afgesproken dat hij de volledige vergoeding aan de partijkas zou afstaan. Van Baarle op zijn beurt ontkent met klem dat die afspraken gemaakt zijn.

''Sterker nog’’, zegt hij, ''er zijn helemaal geen geldelijke afspraken gemaakt. Die 125 euro is de grootte van de afdrachtsregeling zoals die voor Denk-raadsleden bij grote gemeenten geldt. Voor de rest van het geld heb ik gewerkt.’’

Van Baarle bleef raadslid in Rotterdam na zijn benoeming als Tweede Kamerlid, omdat ''het partijbestuur en de Tweede Kamerfractie van Denk wilden voorkomen dat zijn positie zou worden ingenomen door Esma Küçük die destijds op plek 5 van de kandidatenlijst stond’’, aldus de klokkenluiders.

Als Tweede Kamerlid verdient Van Baarle 117.000 euro per jaar. ‘’Ik word in dit bericht weggezet als een graaier, terwijl ik gewoon gewerkt heb in Rotterdam. Ik geef toe minder raadsvergaderingen te hebben bijgewoond, maar genoeg commissievergaderingen, verder heb ik mensen gecoacht in Rotterdam en daarnaast draag ik mijn steentje bij aan donaties aan de partij. Ik kan mezelf dus recht in de spiegel aankijken.’’

Het is onbekend of Van Baarle kandidaat is voor een komend wethouderschap in Rotterdam als de coalitievorming met Leefbaar, VVD en D66 slaagt.

https://www.bewegingdenk.nl/agendastukken-algemene-ledenvergadering-4-juni-2022/ 

 


Foto: Digitaal Dagblad