mainImage

Ramp: Erasmus MC onder nieuwe verkeersbewind onbereikbaar

18 augustus 2022, 07:05 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De binnenstad van Rotterdam wordt ook onder de nieuwe coalitie met de VVD in de frontlinie geteisterd door verkeerschaos. Gedupeerden zijn opnieuw de bezoekers van het Erasmus MC en de Rijndam Revalidatie, omdat de Westzeedijk wordt geteerd. Een dubbele hindernis voor de mensen die op bezoek willen bij hun dierbaren, want onder normale omstandigheden moeten zij al uren eerder van huis om de GroenLinkse barricades van ’s Gravenwijkwal en de Pleinweg (éénbaansroutes) te slechten. (*)

De Rotterdamse fractie van 50Plus is het langzamerhand zat. ‘’Urenlang stonden bezoekers van het Erasmus MC gisteren vast in de parkeergarage en daarbuiten kon niemand het ziekenhuis in’’, laat fractievoorzitter Verkoelen weten, die tijdens de eerstkomende actualiteitenvergadering van de Rotterdamse gemeenteraad van verkeerswethouder Karremans (VVD) wil weten of hij zich kan verplaatsen in de toestand van de ziekenhuisbezoekers die deze ergernissen moeten ondergaan. 

Verkoelen zegt te snappen dat af en toe een weg aan reparaties toe is, en dat er dan ook maatregelen genomen moeten worden, maar dan alles wel zo kort mogelijk, desnoods ’s nachts, met de meeste grote mankracht en niet zoals nu. |

Wie van Zuid over de Erasmusbrug naar het Erasmus MC wil loopt finaal vast: Schiedamsedijk, Schilderstraat, Witte de Withstraat, Museumpark, om vervolgens via de Jongkindstraat gewoon weer terug gestuurd te worden. Ingewikkelder kon de Rotterdamse verkeersdienst, die vier jaar lang in opdracht van GroenLinks vrij spel kreeg voor de fietser, het in de binnenstad voor automobilisten niet organiseren. 

Ellen Verkoelen wil eind van deze maand van de nieuwe verkeerswethouder Karremans (VVD) ook weten in hoeverre hij lijkt op zijn voorganger Bokhove (GroenLinks), die zowel op het traject ’s Gravendijkwal-Erasmus MC als op de route Pleinweg-Erasmus MC de voorkeur gaf aan files boven de snelheid voor mensen die ziekenhuisbezoeken wilden afleggen.

(*) De éénbaansroutes op de Pleinweg en 's Gravendijkwal was een pilot van de vorige linkse coalitie. Initiatief van GroenLinks. Uitgevoerd door hun wethouder Judith Bokhove. Doelstelling: minder CO2-uitstoot voor de bewoners van beide wegen. Bij de vorming van de nieuwe coalitie bleef de pilot gehandhaafd. De Rotterdamse VVD - niet meer de VVD van Bolkestein en Wiegel - omarmde hiermee de wens van D66. Denk en Leefbaar waren tegen. Reactie vanuit Leefbaar-kringen: ''Bij de VVD en D66 piepen ze wel anders als ze zelf mensen in het Erasmus MC hebben liggen.''