De RET ziet – in tegenstelling tot de NS - geen heil in stickers op de ramen van trams, bussen en Metro met daarop een whatsapp-nummer voor het discreet melden van onveilige situaties. Raadslid Van Groningen (VVD) had erom gevraagd, maar in het verleden leidde de ondersteunende whatsapp-actie tot onzinberichten.
De RET is bij een noodgeval overigens wel via whatsapp bereikbaar, maar men wil het nummer liever niet onnodig prijsgeven aan grappenmakers. In geval van nood kan op metrostations, in de hallen en op de perrons de SOS-paal worden gebruikt. Daarmee wordt verbinding gemaakt met de centrale verkeerleiding. In geval van directe nood is het altijd aan te raden om 112 te bellen.
Voor niet actuele overlast is er de klantenservice van de RET. Meldingen kunnen via de mail, post, telefonisch, en social media. Ook het RET personeel is via mobiele teams aanwezig op de stations, haltes en in de voertuigen. Verder is de RET via het twitterkanaal, de Facebookpagina en Instagram bereikbaar voor vragen en reacties op berichten. Ook kan via de website van de RET een contactformulier worden ingevuld.
Op de stations Rotterdams Centraal, Beurs, Spijkenisse Centrum en Zuidplein zijn trouwens RET-servicepunten waar reizigers terecht kunnen met vragen of meldingen.
‘’We hechten grote waarde aan een veilig openbaar vervoer en daarom blijven we de komende jaren investeren in OV-surveillanten en maken we het geld vrij voor het opleiden en inzetten van extra BOA's in het OV’’, aldus mobiliteitswethouder Karremans.