mainImage

Ronald Buijt beëdigd als wethouder

Buijt
31 oktober 2022, 19:57 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam is maandagavond om 19:35 uur door de gemeenteraad van Rotterdam benoemd en beëdigd tot wethouder van Rotterdam. Hij krijgt de portefeuille zorg. Er werden 37 stemmen uitgebracht. Hij kreeg er 26. Er gingen er ook nog 9 naar Leefbaar-raadslid Vanessa Bruin, die helemaal niet gesollicteerd had. Ze kreeg naar vermoeden de negen stemmen uit de linkse wokehoek van de gemeenteraad, omdat ze een vrouw is. Er waren ook nog twee raadsleden tegen de benoeming van Buijt. Wie dat waren weet alleen het stembureau. 

Omdat Buijt zorgwethouder wordt, komt er een wijziging in de verdeling van de portfeuilles. Maarten Struijvenberg krijgt Organisatie (wordt baas van alle ambtenaren) en Financiën. Hij volgt daarmee Gerben Vreugdenhil op, die kort na zijn benoeming ziek werd.  

De geboren en getogen Rotterdammer Buijt was eerder (2014-2018) fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Na de winst van JA21 bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer werd hij door Joost Eerdmans, die wethouder van Rotterdam was, gevraagd om organisatiemanager van deze nieuwe partij te worden. Die functie is sinds vanavond beëindigd.